Nieuwe aansluiting bij nieuwbouw of verbouwing

Meestal zal uw aannemer een tijdelijke aansluiting (werfkast) hebben gevraagd om de werken te kunnen uitvoeren. Om na de werken zelf te beschikken over elektriciteit en eventueel aardgas, dient u een "nieuwe aansluiting" aan te vragen.

Dit verloopt in drie stappen.

Stap 1: U vraagt aan uw distributienetbeheerder de woning aan te koppelen op het elektriciteits- en/of aardgasnet.

Stap 2: U sluit een leveringscontract af bij de energieleverancier van uw keuze, bijvoorbeeld Ebem. Vermeld de EAN-nummers indien u ze reeds kreeg van de distributienetbeheerder. Een contract afsluiten bij Ebem kan u via deze website door te klikken op Klant worden.

Stap 3: De energieleverancier meldt aan de distributienetbeheerder dat u een contract hebt afgesloten. Gelieve uw netbeheerder te contacteren voor een afspraak om de meters te " ontzegelen ". Vanaf het moment dat de mensen van de netbeheerder zijn langsgeweest beschikt u over gas en/of elektriciteit.

Wat doet de distributienetbeheerder?

Bij hem moet u terecht voor de eerste stap in het aanvragen van een nieuwe aansluiting: het aanvragen van een offerte voor de aankoppelingswerken en het plaatsen van uw bestelling.

Elektriciteit: afhankelijk van wat u vraagt, plaatst de netbeheerder een enkelvoudige, een tweevoudige (dag/nacht) of een uitsluitend-nacht meter. De meters worden verbonden met het distributienet en de installatie wordt getest. De installatie blijft verzegeld tot u een leveringscontract hebt afgesloten met een energieleverancier.

Aardgas: de distributienetbeheerder plaatst de aardgasmeter en verbindt hem met de gasleiding in uw straat. De installatie wordt getest. De installatie blijft verzegeld tot u een leveringscontract hebt afgesloten met een energieleverancier.

Wie is mijn distributienetbeheerder?

Controleer hier wie uw distributienetbeheerder is.

Contacteer ons

  • Ebem bvba
  • Leopoldstraat 10 bus 001
  • 2330 Merksplas
  • BTW BE 0477.065.004

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven
Ebem gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Akkoord