Tijdelijke klantenstop EBEM vanaf 1 april 2022

Op dit moment wordt EBEM overstelpt met mails en telefoons van bedrijven en particulieren die op korte termijn klant willen worden bij ons. Om de goede werking van ons bedrijf niet in het gedrang te brengen en onze bestaande klanten dezelfde service te kunnen blijven bieden, moeten we een tijdelijke klantenstop inbouwen.

Lees meer

Op de vrije energiemarkt kiest u zelf

Stroom en/of aardgas kon u vroeger enkel kopen bij de regie of de intercommunale die actief was in uw gemeente, en zij bezat ook het leidingennet. Als klant had u geen keuze.

Onder impuls van Europa is dit veranderd. De verkoop is losgekoppeld van het beheer van het leidingennet.

Stroom en aardgas koopt u voortaan bij de energieleverancier van uw keuze. De leveranciers verschillen in prijs, in service en in de milieuvriendelijkheid van hun producten.

Om stroom of gas tot bij u te brengen, maken de leveranciers tegen betaling gebruik van het leidingennet. Dit is eigendom van de plaatselijke netbeheerder. De netbeheerder kan u niet kiezen, want er passeert slechts één distributienet voor elektriciteit of gas aan uw deur.

Met uw netbeheerder zal u slechts af en toe contact hebben. Het zijn zijn mensen die ter plaatse komen om meters te openen of te sluiten, en die ingrijpen bij technische storingen.

Betalen doet u aan uw leverancier. In zijn factuur is al doorgerekend hoeveel hij heeft moeten betalen voor het geleverde product en voor het gebruik van het distributienet.

Details vindt u in onze rubriek Meest gestelde vragen.

Contacteer ons

  • Ebem bvba
  • Industrieweg 3-5
  • 2330 Merksplas
  • BTW BE 0477.065.004

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Inschrijven
Ebem gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Cookie PolicyAkkoord