Overstappen naar Ebem

Ik ben klant bij een andere leverancier.
Kan ik overstappen naar Ebem?

Ja, u kan overstappen naar Ebem. Vroeger kon u voor elektriciteit of gas uitsluitend terecht bij het nutsbedrijf dat actief was in uw gemeente. Maar onder impuls van Europa is dit helemaal veranderd.

Sinds 1 juli 2003 koopt u stroom en aardgas bij de leverancier van uw keuze. Dit geldt zowel voor gezinnen als voor bedrijven en organisaties.

Ebem is een energieleverancier. Wij verkopen elektriciteit en gas aan gezinnen, aan KMO's en aan zelfstandigen.

Waarom overstappen naar Ebem?

Met Ebem kiest u voor betrouwbare leveringen tegen scherpe prijzen.

Wij staan dicht bij de mensen en kiezen resoluut voor duurzaam ondernemen en zorg voor het milieu . Wij produceren zelf elektrische stroom op een manier die jaren voorsprong heeft op de milieunormen van Kyoto.

Ebem is ontstaan in Merksplas, de enige gemeente in Vlaanderen die na de vrijmaking van de energiemarkt haar nutsbedrijf zelfstandig liet voortbestaan.

Ebem is erkend door de VREG, de Vlaamse reguleringsinstantie voor elektriciteit en aardgas. De VREG-vergunning bewijst dat wij financieel en technisch stevig staan.

Levert Ebem elektriciteit en aardgas in heel Vlaanderen?

Ja, vanaf eind september 2004.

Hoe kan ik overstappen naar Ebem?

Indien u elektriciteit of gas afneemt bij een andere leverancier, dan regelt Ebem de opzeg met inachtname van de wettelijke opzegtermijn.

Moet ik mij verplaatsen naar het kantoor van Ebem om klant te worden?

U verplaatsen is niet nodig. U kan alles afhandelen via deze website.

Hoe maak ik een domiciliëring aan?

Tijdens de procedure om klant te worden vult u de domiciliëring in. Deze domiciliëringsopdracht dient u uit te printen, te ondertekenen en te bezorgen aan Ebem, via mail, fax of post.

Ben je al klant en je wil toch je overschrijvingen voortaan via een domiciliëring betalen, dan kan je een mandaatopdracht vinden onder "Mijn Ebem".

Heb je vragen of is één en ander niet duidelijk, neem dan even contact via telefoon of mail.

Vanaf wanneer kan Ebem mijn leverancier zijn?

Vanaf de eerste dag na de opzegtermijn bij uw huidige leverancier. De overschakeling gebeurt zonder onderbreking in de levering van elektriciteit en/of aardgas.

Ebem zorgt er altijd voor dat de overschakeling plaats vindt op de eerst mogelijke datum.

Wanneer dien ik de meterstand door te geven?

Enkele dagen voor het einde van de opzegtermijn bij uw huidige leverancier zal uw netbeheerder, of het meetbedrijf Indexis dat in opdracht van een aantal netbeheerders werkt, u vragen uw meterstand door te geven.

Nadat u uw meterstand heeft doorgegeven, zal uw oude leverancier zijn eindafrekeningsfactuur opmaken.

Indien u vergeet uw meterstand door te geven, zal uw netbeheerder of meetbedrijf een schatting maken van de meterstand op basis van uw vorige verbruiksgegevens.

Krijg ik nieuwe leidingen en een nieuwe meter als ik overstap?

Neen, dit is niet nodig. Aan de installatie verandert niets.

Krijg ik na de overstap twee facturen, één van Ebem en één van de netbeheerder?

Neen, u ontvangt slechts één factuur. In de factuur die u ontvangt van Ebem is het gebruik van het distributienet (de transportkost) inbegrepen.

Wat is mijn opzegtermijn bij mijn huidige leverancier wanneer ik overstap naar Ebem?

Indien het om een nieuwe aansluiting gaat, kan u punt 1 en 2 overslaan. Deze kan binnen de termijn van 1 week in orde worden gebracht.

Bij een verandering van energieleverancier zijn er voor wat betreft opzegtermijnen bij uw huidige leverancier
2 mogelijkheden:

1. U hebt een contract van onbepaalde duur:

U kan iedere maand opzeggen, er wel rekening mee houdend dat wij minimaal 21 dagen op voorhand uw huidige leverancier dienen te verwittigen. Dit om hem in staat te stellen uw meterstanden te laten opnemen en een eindafrekening te maken.
Bovendien hebt u, als consument, daar bovenop 14 kalenderdagen bedenktijd. En reken nog een 5 tal dagen voor Ebem om alles in orde te brengen.

Dus concreet : Reken voor een standaard leverancierswissel 45 dagen vanaf de ontvangst van uw intentie om over te stappen. In bepaalde, dringende gevallen kan deze termijn ingekort worden tot minimaal 28 dagen. Sneller kan bij Ebem om juridische en technische redenen helaas niet!

 Ebem regelt de volledige opzeg voor u.

2. U hebt een contract van bepaalde duur:

Er staat duidelijk een einddatum vermeld in uw contractgegevens bij uw huidige leverancier! Deze datum geeft enkel de einddatum van uw tariefformule weer. Jaarlijks gemeten klanten kunnen ook hier op ieder moment van leverancier wisselen.

Ook hier gelden de opzegtermijnen en verwerkingstijden van punt 1 en de 14 dagen bedenktijd bedenktijd voor u.

De overgang of nieuwe aansluiting zelf, loopt in beide gevallen volgens een gelijkaardige procedure: het snelst en makkelijkst zowel voor u als voor ons regelt u alles via het internet op onze website www.ebem.be onder de module “klant worden”.

Het enige dat u, naast uw identiteitskaart, bij de hand moet hebben zijn uw EAN-nrs: deze aansluitnummers (verschillend voor gas en elektriciteit) beginnen met 54… en tellen 18 cijfers in totaal.
U vindt ze op uw facturen van uw vorige leverancier of via een simpel telefoontje naar uw netbeheerder Eandis (078/35.35.34) of Infrax (078/35.30.20).

Mocht u nog geen internet hebben, of lijkt het allemaal nogal ingewikkeld, dan volstaat een telefoontje naar 014/43.10.31 Wij zenden u dan de gevraagde contracten op per post: gelieve er dan wel rekening mee te houden dat bovenstaande termijnen met een weekje verlengd worden.

Na ontvangst van uw documenten, regelt Ebem zo snel mogelijk met inachtname van de hogermelde regels uw aansluiting of overgang.

Contacteer ons

  • Ebem bvba
  • Leopoldstraat 10 bus 001
  • 2330 Merksplas
  • BTW BE 0477.065.004

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Inschrijven
Ebem gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Cookie PolicyAkkoord