Hoe wordt uw voorschot berekend?

Normale werkwijze

Er wordt gekeken naar het verbruik op uw afrekening evenals de periode (duur): dit verbruik wordt dan geëxtrapoleerd naar 1 jaar, rekening houdend met zomer- en winterperiodes (via een slp-weging). Aan de hand van dit bekomen jaarverbruik en de op dat ogenblik geldende tarieven wordt het totale factuurbedrag berekend en dit wordt dan gedeeld door 12.

Voorbeeld

U verbruikt op 340 dagen 3000 KWh elektriciteit. Dit wordt slp-gewogen (verdeelsleutel door de CREG bepaald) herrekend naar 1 jaar (365 dagen): bijvoorbeeld 3200 KWh. Stel dat 3200 KWh op dit ogenblik voor uw tariefformule 780 euro kost, dan wordt uw voorschot 780/12 = 65 euro per maand.

Afwijkingen

Ingevolge maatregelen van de netbeheerders of diverse overheden kan het zijn dat er een extra correctie wordt toegepast. Denken we maar aan de invoering energiebijdrage Vlaanderen (Turteltaks), de BTW-verhoging van 6 naar 21%, de afschaffing van de Gratis KWh, stijging van de distributiekosten en federale bijdrages enz…

Zo is het mogelijk dat u zelfs bij een lager verbruik en na een creditnota toch een hoger voorschot dient te betalen: dit om te vermijden dat uw afrekening te zwaar zal uitvallen.

Opmerkingen

Bij een nieuwbouw of een heropening van de meter wordt uitgegaan van het geschat jaarverbruik dat wij van uw netbeheerder ontvangen.

Bij Ebem kan u steeds uw voorschotten aanpassen in de mate van het redelijke: een simpel telefoontje volstaat.

Contacteer ons

  • Ebem bvba
  • Leopoldstraat 10 bus 001
  • 2330 Merksplas
  • BTW BE 0477.065.004

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Inschrijven
Ebem gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Cookie PolicyAkkoord