Kijk na of je je verwarmingspremie hebt ontvangen

De verwarmingspremie is een premie van 100 euro die elk gezin éénmalig ontvangt. Met die maatregel wil de federale regering zo veel mogelijk burgers financieel steunen voor de toegenomen verwarmingskostprijs van hun woning, onafhankelijk van de gebruikte verwarmingsbron die ze gebruiken (stookolie, aardgas, warmtepomp op elektriciteit, enz.).

Zo’n 700.000 gezinnen moeten die nog krijgen

In eerste instantie zou je je premie automatisch ontvangen via je energieleverancier. Zij betalen de premies uit aan de hand van de informatie die ze van de FOD Economie krijgen. Bij de meeste gezinnen ging dat goed, maar zo’n 15% van de rechthebbenden kregen die verwarmingspremie niet automatisch. Heb jij je premie op dit moment nog niet ontvangen? Dan moet je die premie zelf aanvragen bij de FOD Economie.

Hoe vraag ik die aan?

Wil je de premie alsnog aanvragen, dan kan dat op volgende manier:

Online via: https://verwarmingspremie.economie.fgov.be/

Via een pdf-formulier 

https://economie.fgov.be/sites/default/files/Files/Energy/aanvraag-verwarmingspremie-100-euro.pdf dat moet worden ingevuld, afgedrukt en per post worden toegezonden naar het volgende adres:

Verwarmingspremie - € 100 
PB 30061
1000 Brussel 

Wacht niet te lang met je aanvraag te doen

De kans om je aanvraag te doen loopt tot en met 15 oktober 2022 voor zowel de online aanvragen als de aanvragen op papier. Alle aanvragen die na die datum gebeuren, zijn niet meer geldig. Hou er wel rekening mee dat er bij de FOD-diensten enorme achterstand is bij het verwerken van deze dossiers.

Meer info

FOD Economie
0800 120 33
info.eco@economie.fgov.be

Contacteer ons

  • Ebem bvba
  • Leopoldstraat 10 bus 001
  • 2330 Merksplas
  • BTW BE 0477.065.004

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Inschrijven
Ebem gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Cookie PolicyAkkoord